Usuwanie folderu na dobre i dlaczego trzeba wpisać „USUŃ”
To poważna sprawa, więc wymaga odrobiny dodatkowego wysiłku. Usunięcie folderu naprawdę usuwa go z systemu, razem ze wszystkimi dokumentami, zdjęciami, podfolderami itd., które się w nim znajdują. Dlatego Qbit prosi o chwilę uwagi i wpisanie słowa USUŃ, tak dla pewności. Co raz zniknie, już nie wróci.
Kroki
- Otwórz stronę folderu i stuknij trzy kropki obok jego nazwy.
- Stuknij „Usuń folder”.
- Wpisz w polu USUŃ (wielkimi literami). Przycisk podświetli się, gdy słowo będzie się zgadzać.
- Kliknij „Usuń folder” i poczekaj na potwierdzenie.
Wskazówki
- Czerwony przycisk „Usuń folder” jest też w oknie Edytuj folder, jeśli już tam jesteś.
- Jeśli usuniesz jeden z gotowych folderów Qbit, jego zawartość zostanie usunięta. Możesz jednak później przywrócić ten folder, nowy i pusty, przez „Dodaj folder”, bo gotowe nazwy pozostają dostępne.
- W innym języku wpisujesz słowo oznaczające usuwanie w tym języku, a wpisanie DELETE też zawsze działa.
Dobrze wiedzieć
Dobrze wiedzieć: Twoje rozmowy zostają w sekcji Ostatnie, tylko bez tego folderu.
Zaktualizowano 20 października 2026
Czy to pomogło?